Mini Guide | Duurzame schoonmaakmiddelen

ZO Schoon

Ik kan er lang of kort over zijn – de schoonmaakmiddelen van ZO Schoon zijn gewoon ZO chill! Ik mocht de ZO huiscollectie uitproberen, welke bestaat uit vier reinigers: alles schoon, sanitair schoon, keuken schoon en glas schoon.

ZO Schoon heeft wat mij betreft een paar unieke punten waarop ik ze zelf heel hoog scoor.

Look & Feel

Ik weet niet hoe jij erin staat, maar ík hoef geen neonkleurige, schreeuwerige flacon in mijn interieur. No thank you! En omdat wij redelijk klein behuisd zijn en weinig kastruimte hebben komt het weleens voor dat er een schoonmaak spray op het aanrecht staat. Een ander zou die “schreeuwerige” kleuren misschien vrolijk noemen, maar bij ons thuis is het enige wat een beetje kleur geeft; de planten, haha!

Het voordeel is dat het design van deze flacons zo mooi (en subtiel) is, dat je ze in principe door heel het huis neer kan zetten, op een plank, in de kast, op de schouw. En het voordeel híer van, is dat je (ja ja) snéller die spray pakt om even snel iets schoon te maken of te poetsen. I know. Het is zó’n drempel om die paar meter naar de keuken te lopen om de allesreiniger uit het keuken kastje te pakken. Maar ik zou zeggen, test het zelf! Ik heb een hekel aan ramen en spiegels schoonmaken maar nu ik de spray gewoon in de badkamer heb staan neem ik iedere dag de spiegel af bijvoorbeeld.

Lief voor het milieu & de dieren

Zowel de navulzakken als de flacons zelf zijn gemaakt voor hergebruik. Dat is met gewone allesreinigers van de supermarkt wel anders. Bij ZO Schoon kan je gratis de navulzakken terugsturen; hier worden ze weer gevuld, en als dit niet meer kan, dan gerecycled.

Omdat je zelf mixt thuis (je gebruikt 10% van het product en 90% water vul je zelf bij), wordt er dus geen water getransporteerd. Bovendien kan je tot wel een jaar met één startpakket doen. Een startpakket bevat 1 spray flacon, 1 navulzak en 1 bijpassend microvezeldoekje, en kost als ik het goed zeg EUR 14,99. Goeie deal, if you ask me..

Als laatste punt en voor mij persoonlijk een hele belangrijke: ZO Schoon test niet op dieren en is 100% vegan. En als je dit misschien normaal vindt klinken; dat is helaas helemaal niet zo vanzelfsprekend. Er is nog best een lange lijst van (schoonmaak)merken die op dieren testen1. Gek genoeg (of niet?) zijn dit wel echt een paar hele grote namen. Soms frustreert het me te zien dat dit nog zo vaak gebeurt, terwijl het blijkbaar echt anders kan. Mede daarom steun ik merken als ZO Schoon. Van mij mogen zij de markt over gaan nemen hoor! 😉
Neem je het niet van míj aan? Neem dan eens een kijkje op hun eigen site en probeer het zelf uit!

Referenties

1https://www.animalrights.nl/dierproefvrije-merken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *