Mini Guide | Duurzame sportkleding

Save the wave

Geen sport legging ben ik in al die jaren tegen gekomen die mijn booty zo goed doet uitkomen, al zeg ik het zelf 😛

Save the wave gebruikt de stof Econyl voor hun collectie van sustainable sports- en swimwear. Econyl is een merk van gerecycled nylon dat gemaakt wordt van bijvoorbeeld visnetten en andere troep die in de oceaan terecht is gekomen1. Super tof dus!

Look & Feel

Ik draag vooral de legging ook gewoon onder een oversized trui als casual outfit, ten eerste omdat hij gewoon mega lekker zit en ten tweede (niet geheel onbelangrijk) zoals ik al zei, de bootay komt er gewoon heel mooi in uit.

De stof is glanzend, althans de kleur die ik heb wél (Dolphin Grey). Verder vind ik de pasvorm erg fijn. De legging gaat niet lubberen, wat ik met sommige andere merken wél heb. Ik zou willen zeggen dat het strak zit, maar “passend” is denk ik een beter woord. Het past precies en knelt nergens. Behalve bij mijn vetkwabjes maar dat is een ander verhaal.

Lief voor het milieu

Het voordeel van Econyl is dat je geen verschil merkt met nylon. Het blijft een kwalitatief sterke stof, maar is dus gerecycled. Door te kiezen voor Save the wave draag je bij aan een circulaire economie. Ik heb de legging en sportsbra al vijf keer gewassen en merk geen verschil in kwaliteit. Het zit nog even goed als toen ik het de eerste keer droeg, ziet er niet verwassen uit en raakt zijn kleur en glans niet kwijt.

Natuurlijk is er altijd kritiek – de basis van Econyl is nog steeds plastic. En bij het wassen van kleding die gemaakt is o.a. van plastic, komen er microplastics vrij in ons water.

Tsja, wat zal ik zeggen. Take your losses. Ik heb nog altijd liever dit, dan dat het als een verloren visnet in de oceaan drijft. Bovendien kan je het overgrote deel van de microplastics opvangen door te wassen met speciale waszakjes (zoals die van Guppyfriend). Zo moeilijk is het dus niet om een good human being te zijn 😛

Neem vooral een kijkje op de eigen site van Save the wave en don’t blame me als je verslaafd raakt aan hun kwaliteit!

Referenties

1https://www.econyl.com/the-process/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *