Review | De scheermesjes van Estrid

Dus..het zoveelste merk dat beweert cruelty free, vegan en goed voor de aarde te zijn. Dat is fantastisch natuurlijk, maar je wordt tegenwoordig bijna om de oren geslagen met alle ethisch verantwoorde producten. Hoe weet je nog welk merk je moet kopen? Ik gebruikte twee maanden geleden zelfs gewoon nog plastic wegwerp scheermesjes van de Action (ik weet het, ik weet het, ik weet het).

Over Estrid

Wat ik fijn vind is dat Estrid focust op de vrouw achter het product. Wil je elke dag scheren of alleen af en toe? Hou je wel van een klein vachtje? Alleen je benen of ook je bikini lijn? Niks moet, alles mag. De druk die ik soms voel bij reclames van concurrerende merken, om een kaal, perzik zacht, super smooth huidje te hebben, voel ik bij Estrid niet. En maar goed ook, want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb geen zin om iedere dag mijn benen te scheren, zeker niet in de winter. En dus heeft de BF vorig seizoen regelmatig tegen een stekelvarken aan moeten liggen.

De scheermesjes zijn niet volledig plastic vrij – het bescherm kapje van het mesje is plastic. Verder zijn de handvaten gemaakt van staal, met een laagje rubber eromheen voor een betere grip. (In de verpakking wordt overigens ook geen gebruik gemaakt van plastic). Ook hoef je (naar mijn ervaring) helemaal geen scheerschuim te gebruiken, de mesjes zijn ge-coat met een laagje aloë vera, cacao boter en shea boter wat erg prettig is bij het scheren. Overigens moet ik toegeven dat ik nooit heb geweten dat ‘gewone’ scheermesjes hier dus dierlijke producten voor in de plaats gebruiken – de mesjes van Estrid zijn geschikt voor vegans. Ook een fijne gedachte.

Hoe werkt het?

Je bestelt bij Estrid een abonnement (niet zo’n enge waar je met moeite kan opzeggen en pas vanaf komt als je in je graf ligt), en kiest eerst welke kleur handvat je wilt. Zie hieronder de mega schattige en zoete kleurtjes!

In de daaropvolgende stap geef je aan hoe vaak je scheert en Estrid vertaalt dit naar een voorstel voor een abonnement voor de navul mesjes. Ook kan je extra opties kiezen, het travel hoesje zit er bijvoorbeeld niet automatisch bij.

Geen behoefte meer aan, of even op pauze zetten? Dat kan! Je kan je abonnement op elk gewenst moment opzeggen, pauzeren of wijzigen. No strings attached. Heel fijn idee!

Gebruiksgemak & prijs kwaliteit verhouding

Voor 9,95 euro heb je een handvat in jouw gekozen kleur, een bijpassend houdertje voor aan de muur, en twee sets mesjes. De travel hoes kost 6,95 euro. Afhankelijk van je abonnement krijg je om de zo veel tijd navul sets toegestuurd, ook weer 9,95 euro voor vier stuks. Geen geld dus, als je het mij vraagt. Ik doe nu al ruim drie weken met één mesje en gebruik het iedere dag. Ik heb ook niet het idee dat het mesje bot wordt of dat ik het zeer binnenkort moet vervangen. Ik ben dus benieuwd hoe lang het mee gaat, maar dat is nu sowieso al langer dan ik deed met een plastic wegwerp scheermesje (brr). Het ligt prettig in de hand en omdat het handvat van staal is gemaakt, is het iets zwaarder dan die wegwerp scheermesjes. Persoonlijk vind ik dat erg fijn in gebruik.

Mijn oordeel

Voor iedere review die ik schrijf, probeer ik altijd zo kritisch mogelijk te kijken naar het product, waar ze voor staan en hoe veel het kost. Iedereen kijkt met andere ogen dus voor iemand zal er altijd een nadeel zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat (nog) niet heb gevonden. De mesjes zijn heel fijn in gebruik, zien er super cute uit, zijn volledig vegan, gebruiken zo min mogelijk plastic in zowel product als verpakking, kosten relatief weinig voor wat je krijgt….

Daarnaast doneert Estrid bij iedere aankoop een bedrag aan Women for Women International, een stichting die kansarme vrouwen helpt om een beter leven op te kunnen bouwen. Wat wil je nog meer?

Tja, het minpuntje moet nog maar even wachten dan. Mijn stem hebben ze!

Kijk vooral even op de eigen site van Estrid als je nieuwsgierig bent geworden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *